RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Подарунок" Путіну на ювілей: якими будуть для росіян наслідки підриву Кримського мосту

На Кримському мосту, який з'єднує РФ і тимчасово окупований півострів, спалахнула масштабна пожежа . Це надовго ускладнить постачання всього, що можливо, в Крим з боку Росії.

Таку думку в ефірі "НВ" висловив член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

На його думку, з військової точки зору для України це дуже корисно, оскільки Крим був головним хабом постачання військової техніки, особового складу, озброєння, зокрема, до Херсонської області та загалом на південь та останнім часом міст використовувався ефективно.

"Знищення двох секцій автомобільного мосту, суттєве пошкодження залізничного полотна ускладнює росіянам постачання зброї та озброєння на південь, де перебуває все ще досить велике угруповання російської окупаційної армії", - розповів Рахманін.

Читайте також: Удар кримським мостом: військовий експерт вказав на важливі нюанси

Він вважає, що це спростить завдання ЗСУ, які продовжують наступ на півдні, намагаючись захопити і розгромити укріплені райони окупантів, поступово наближаючись до Херсона.

А ось з політичної точки зору, на думку Рахманіна - це величезний ляпас, ляпас особисто Путіну — людині, яка розв'язала цю війну.

"Отримати такий подарунок на день народження, думаю, це багато чого варте", - зазначає він.

Крім того, він зазначає, що вибух моста став психологічним ударом по росіянах — і тих, хто не дуже поділяє цю війну, і тих, хто її сильно підтримує. Це означає, що вони не почуватимуться в безпеці.

"Після того як жителі РФ розумітимуть, що ця війна може чого-небудь і кого-небудь, стосуватиметься кожного, і це почуття безкарності зникатиме. Це суттєво змінить ситуацію всередині суспільства, а отже позначиться на планах Росії. Їм буде складніше пояснювати, їх важче буде мотивувати. Зрештою, їм складніше забезпечуватиме ефективну мобілізацію, яка їм вкрай необхідна для того, щоб відновити ресурси та боєздатність своєї армії, яка істотно "підірвана" під час бойових дій протягом восьми місяців", - висловив думка Рахманін.

Нагадаємо, соціальні мережі вже вибухнули десятками мемів та фотожаб про підрив мосту.