RU  UA

Удар по Кримському мосту: військовий експерт вказав на важливі нюанси

Знищення Кримського мосту несе не стільки військовий, скільки політичний сенс. Його ураження не стане порятунком для України, оскільки росія має сухопутний коридор до Криму через тимчасово окуповані Маріуполь та Мелітополь.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

"Мені особисто здається, що рашисти були готові до його знищення ще на початку війни. Справа в тому, що вони загнали в Чорне море буквально за два тижні до початку 11 великих десантних кораблів. Один із них ми знищили в Бердянську – це "Саратов". Але навіть 10 великих десантних кораблів, кожен з яких розміщує в позаштатному режимі пів тисячі осіб, десятки одиниць техніки, при ураженні Кримського мосту можуть спокійно взяти на себе функцію паромної переправи через Керченську протоку", - пояснив Катков.

За словами експерта, одним ударом вивести міст з ладу неможливо, його швидко полагодять.

"Якщо ти навіть створив там певну дірку, то її потрібно постійно оновлювати. Навіть якщо там буде завдано такий удар, і міст буде виведено з ладу, то його полагодять. Не через день, не через два, ну через тиждень. Так, певні складнощі з логістикою та з доставкою будуть. Але навіть якщо взагалі унеможливити переправу через Керченську протоку, то зараз ще, на жаль, у рашистів залишається сухопутний коридор до Криму через окуповані Маріуполь та Мелітополь. Фактично, це може нівелювати будь-яке знищення саме Кримського мосту", - резюмував Катков.