RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Навчання українських школярів за кордоном: як допомогти дитині адаптуватися

Українцям дали поради та розповіли, як можна вплинути на процес адаптації дитини, яка вимушена навчатися в іншій країні.

Про це пише тематична спільнота "Дитячий психолог".

Спеціалісти нагадують, що через бойові дії та окупації десятки тисяч дітей були змушені залишити свої домівки та навчатися за кордоном.

Школа, за словами психологів, є невід’ємною частиною повсякденного життя дітлахів - у навчальних закладах вони перебувають переважну частину часу, отримують нові знання та опановують соціальні навички у спілкуванні з однолітками й дорослими.

Переїзд до іншої країни супроводжується не лише зміною місця проживання, але й зміною навичок та звичного образу життя. Подібні чинники, аз словами психологів, можуть негативно вплинути на процес адаптації дитини до нових умов, а відтак – на її психологічний та фізичний добробут.

Читайте також: Як швидко знизити стрес у дитини через війну: чотири простих вправи

У своєму буклеті спеціалісти дають поради батькам та розповідають, що таке адаптація, та пояснюють, як необхідно допомагати своїм дітлахам після переїзду та зміни навчального закладу.

"За якими ознаками можна визначити вдалу адаптацію, а коли дитина потребує допомоги? Що робити батькам та як допомогти адаптуватися до нових обставин дитині і попередити ускладнення процесу адаптації? Інформацію про це ви знайдете у буклеті "Як допомогти дитині адаптуватися до навчання в іншій країні", - йдеться у підписі до буклету, який був підготовлений професійними психологами.

Раніше ми розповідали, як українцям упоратися з тривогою та страхом через загрозу можливого ядерного удару.