RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Кабмін розподілив 500 млн гривень по регіонах: на що підуть гроші

Перед початком опалювального сезону Кабінет міністрів України розподілив гроші серед ОВА на закупівлю та доставку дров для населення прифронтових територій. Це має підтримати уразливі категорії населення.

Про це йдеться у повідомленні на каналі Мінінтеграції.

Так, уряд затвердив розподіл субвенції з бюджету країни місцевим бюджетам обсягом майже 563 млн грн для забезпечення населення територій, прилеглих до зони проведення бойових дій, паливною деревиною.

Раніше було також ухвалено постанову про виділення грошей на закупівлю паливної деревини. Сьогодні уряд ухвалив розподілити гроші серед ОВА пропорційно до заявлених їм потреб.

Читайте також: Частини українців у опалювальний сезон безкоштовно дадуть дрова: хто може отримати

"Особливо небезпечні регіони, мешканці яких будуть забезпечені безоплатними дровами, перебувають у межах 8 областей, а саме Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської", - пояснили у відомстві.

Вже незабаром обласні військові адміністрації закуповувати дрова, які доставлятимуть безпосередньо до будинків у населених пунктах, поряд з якими продовжуються військові дії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що жителі Херсонщини отримають 6 тис. "буржуйок" для обігріву взимку.