RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як правильно заряджати ноутбук: кілька важливих порад

Безперервна зарядка не підходить для акумулятора ноутбука, оскільки вона скорочує проміжки між циклами та негативно впливає на стан АКБ.

"Апостроф" публікує корисні поради та розповідає, як правильно заряджати ноутбук, щоб продовжити життя його акумулятору.

За словами фахівців, власники нових моделей ноутбуків припускаються помилки, коли здійснюють безперервну зарядку АКБ, будучи підключеними до мережі. Найголовніша помилка - акумулятор постійно заряджений і це нібито дозволяє уникнути кілька циклів.

Читайте також: Знижки наближаються? Виробники ноутбуків випустили "зайвої" техніки на десятки мільярдів доларів

Коли ми заряджаємо АКБ до 100% – заряд постійно так не триматиметься. Використовуючи безперервну зарядку ми скорочуємо проміжки між циклами зарядки, що згубно позначається на батареї ноутбука. За такого сценарію скорочуються так звані міні-цикли зарядки, що впливає на ємність АКБ, через що ноутбук перестає заряджатися до 100%.

Як правильно заряджати ноутбук - корисні поради

Не рекомендується повністю розряджати акумулятор. Для цього можна скористатися режимом "Економія заряду", який доступний в операційній системі Windows. Якщо його налаштувати на 20% - він щоразу вас попереджатиме, що ноутбук розрядився і необхідно його підключити до мережі.

Кращим варіантом для роботи АКБ є його зарядка в діапазоні 20-80% або 30-70%. У такому випадку ви отримуєте найефективніший і найбезпечніший рівень для компонентів батареї, що дозволить їй прослужити довше та ефективніше працювати.

Для контролю певного діапазону заряджання можна використовувати фірмові утиліти від виробників ноутбуків. Популярна функція "Режим балансу", наприклад, на моделях ASUS, рекомендується для частих змішаних циклів та невеликих періодів роботи від батареї. Під час використання утиліти кількість циклів зменшується і це продовжує життя АКБ. Також можна активувати режим "Максимальний термін служби", якщо ноутбук постійно працює від мережі.

Дуже важливо зберігати температурний режим, щоб ваш пристрій не перегрівався. Ковдра, покривало або інші м'які поверхні краще не використовувати під час роботи на ноутбуці, оскільки вони не забезпечують доступ повітря до системи охолодження.

Фахівці рекомендують також купувати спеціальні підставки, які призначені для використання техніки поза робочим місцем, та періодично змінювати термопасту.

Раніше ми розповідали, що потрібно робити, якщо ваш ноутбук не вмикається.