RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як зігрітися при відключенні світла, газу та опалення: корисні поради

Внаслідок масованих ракетних ударів росіянами по цивільній та критичній інфраструктурі України у понеділок, 10 жовтня, в деяких регіонах виникли перебої зі світлом, а також водою та зв'язком, тому перед настанням зимових холодів життєво необхідно зробити мінімальні запаси на випадок відсутності електроенергії, газу чи централізованого опалення.

"Апостроф" дізнався, що може врятувати українців від відсутності світла та тепла, хоч і не на довгий період.

Сухий спирт

Сухий спирт, яким, зазвичай, користуються туристи та військові, стане у нагоді для приготування їжі чи гарячих напоїв. Він майже без проблем запалюється звичайним сірником і горить без диму, хоча й зі своєрідним, але не противним запахом.

Читайте також: Як обігріти квартиру без опалення: 9 лайфхаків, які не дадуть замерзнути

Також туристів та військових не раз виручала портативна газова плита. Для неї потрібні газові балони, які бувають різної ємності, від 450 гр. до 5 літрів.

Ліхтар та свічки

У темряві сидіти не весело, тому варто зробити запас свічок. Якщо дозволяють гроші, можна купити одразу великий "шахтарський" ліхтар з потужним акумулятором. Його заряду має вистачити на усю ніч. Або узяти більш дешевий, але менш потужний.

Предмети широкого вжитку

У нагоді можуть стати неонові палички, що світяться у темряві. Але варто врахувати, що яскраве світло вони дають лише у перші півтори-дві години, а потім потроху згасають.

Також варто подбати про теплий одяг, спальні мішки, термос для зберігання напоїв гарячими та натуральні вовняні шкарпетки, які збережуть ноги у теплі.

Окрім того, можна купити грілку, яка працює від повербанку. Вони продаються у туристичних магазинах та магазинах військового спорядження.

Нагадаємо, раніше ми писали про речі, які добре зігріють за низької температури.