RU  UA

Наслідки ракетного удару по Україні: до чого готуватися людям

Через влучання російських ракет по енергетичній інфраструктурі України, українцям необхідно знизити споживання електроенергії у пікові години до мінімуму.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів економіст Олег Пендзин.

Експерт пояснює, що в Україні існують різні генерації, які забезпечують енергосистему країни відповідним навантаженням.

Є ядерні генерації, які дають загальний фон. Тобто вони весь час забезпечують певний фоновий режим напруги в електромережі. Але під час пікових навантажень, коли люди повертаються з роботи, включають світло, телевізори, мікрохвильовки та інші побутові електричні прибори, різко збільшується навантаження в мережі, які перекриваються за рахунок теплової генерації", – каже економіст.

Пендзин вказує на те, що саме ТЕЦ, які підтримують стабільність напруги в електромережі, стали об'єктами атак рашистів.

"Зараз у більшості населених пунктів, де немає пошкодження ліній електропередач, світло є. Але починаючи з 17:00-18:00 годин, коли люди повернуться додому, цілком можливо, що буде значне зростання рівня споживання електроенергії, і у зв'язку з тим, що ТЕЦ не зможуть вчасно під'єднатися та виплеснути своє навантаження, можливі віялові відключення", – пояснює експерт.

Пендзин наголошує, що українцям необхідно дослухатися до закликів влади, з 17:00 обмежити використання електричних приладів, які здійснюють додаткове навантаження в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", через ракетні удари РФ по об'єктам критичної інфраструктури в Україні, у місті Київ та області плануються віялові відключення елекроенергії.