RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Коригував удари по Києву: СБУ викрила помічника окупантів, фото

Слідчі Служби безпеки викрили чергового коригувальника вогню.Чоловік передавав російським військам координати для нанесення ракетних ударів по столиці України.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що під час розслідування слідчі встановили особу та зібрали доказову базу проти чоловіка.

Читайте також: Журналісти дізналися, хто стоїть за спецоперацією з підриву Кримського мосту

Примітно те, що чоловік з 2017 року проживає в окупованому Криму, хоч є уродженцем столиці. Йому 56 років. Його завербувала російська спецслужба і він добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

У Київському регіоні завдяки своїй помічниці він організував активну діяльність. Жінку затримано, вона перебуває під вартою.

"Зрадник отримував завдання від працівника фсб рф та передавав своїй агентці у столицю. Остання мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах, надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області", - йдеться у повідомленні.

Чоловікові повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111) ККУ.

Раніше "Апостроф" писав про чергове аудіоперехоплення, яке оприлюднив пресцентр СБУ. Окупант у телефонній розмові скаржився на важкі умови.