RU  UA

Росіяни показали верх цинізму: нові подробиці удару по ринку в Авдіївці

У середу, 12 жовтня, російські окупанти обстріляли Авдіївку Донецької області - вони потрапили до центрального ринку, де вранці було чимало людей. В результаті є загиблі.

Детальніше про обстріл в ефірі "Апостроф TV" розповів начальник військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

Він зазначив, що окупанти й раніше стріляли містом, але цей удар є верхом цинізму, оскільки удар завдавав у той момент, коли на ринку було багато людей.

Читайте також: Води, їжі та ліків в обріз: окупанти перетворили на пекло життя в Авдіївці.

"7:40 – був перший обстріл танковий, так званий пристрілочний. Декілька снарядів вони простріляли, люди сховалися, нікого не зачепило. Скоріше за все, хтось маякнув, що прилетіло туди, куди треба. Люди заспокоїлись, почали щось купувати. І в 7:55 відбувся вже обстріл з системи РСЗВ "Град", який і наробив такого лиха. Одразу закинуло 5 людей. Ще двоє пізніше померли в лікарні. Зранку було 8 поранених, зараз вже 12", - заявив чиновник.

Противник стріляв цілий день у різних напрямках, з різною частотою - кількість прильотів також була різною.

"Людей приблизно залишилося 2200 осіб. Потрошку вони їдуть, але не так, як нам би хотілося. Прикро, що діти залишаються. Сьогодні була така сумна історія. Була родина в місті Авдіївка – мама, син в 11 клас перейшов, дідусь і бабуся. Декілька разів ми намагалися з ними поговорити: "Виїжджайте, що ж ви робите?". В результаті сьогодні загинула і бабуля, і мама цього хлопця загинула. І нібито вже на завтра умовили дідуся вивозити цього хлопця з міста", - резюмував Барабаш.

Раніше ми писали, як зараз живуть люди в Авдіївці.