RU  UA

Четвертий місяць під щільним вогнем без світла та газу: як зараз живуть люди в Авдіївці

Російські окупанти продовжують щільно обстрілювати Авдіївку. У мешканців вже понад 4 місяці немає світла, газу та мобільного зв'язку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

Читайте також - ЗСУ женуть окупантів до російського кордону: онлайн війни 12 вересня

"В Авдіївці гаряче. Щільність обстрілів не знижується. На добу буває 20 і більше обстрілів. Горить Авдіївський коксохімзавод. Росіяни стверджують, що спалили там українську зброю. Проте насправді там горять рештки мастила, яке використовувалося на виробництві.

На нашому напрямку відбувається 4-5 штурмів на добу. Росіяни атакують напрямки Пісків, Опитне, Бутовка, Кам’янка, Промки", - повідомив Барабаш".

Заа його словами, зараз в місті лишається більше 2 тисяч мешканців. Проте евакуація продовжується.

"З настанням холодів люди активізувалися. Ми довели до відома населення, яке проживає поблизу лінії фронту, що влада не зможе їх забезпечувати взимку харчування і ліками, оскільки дороги чиститися не будуть. В Авдіївці вже більше чотирьох місяців немає світла, газу, мобільного зв’язку і не працює водогін. Воду добувають зі свердловин. Вона не відповідає стандартам, проте люди нею користуються, оскільки іншої води немає", - сказав Барабаш.

Як повідомляв "Апостроф", 12 вересня окупанти вчергове завдали ракетних ударів по Харкову. У місті після вибухів в центральній частині розпочалася пожежа.