RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як вижити взимку без електрики: головні поради для українців

Російські окупанти-терористи намагаються знищити енергосистему України, обстрілюючи цивільну інфраструктуру й залишаючи тисячі українців без електрики. У зв'язку з цим кожен мусить вже зараз подбати про альтернативні джерела світла.

"Апостроф" ділиться порадами, як підготуватися до відсутності електропостачання.

У вас має бути фонарик на кожного члена сім'ї, який працює від батарейок, на сонячних акумуляторах чи взагалі від ручного ввімкнення (механічний).

Читайте також: Віялові відключення електроенергії: коли чекати і як не перевантажувати мережу

Також треба придбрати туристичну плиту на газових балонах (і самі балони), якщо вдома у вас електрична плита. Разом з цим на кухні не завадять термосумки й автохолодильники, які можуть утримувати холод від 2 до 7 годин і допоможуть зберегти продукти з холодильника. Варто зауважити, що автохолодильник чудово працює від прикурювача в машині.

І звичайно потрібно мати повербанки - портативні зарядні пристрої, якими можна зарядити телефони, планшети чи ноутбуки. Вони продаються з різною потужністю і відповідно з різною ціною. При виборі слід орієнтуватися на ваші потреби. До того ж не забудьте про зарядні пристрої, які живляться від автомобільного прикурювача.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які електроприбори бажано не вмикати ввечері.