RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Віялові відключення електроенергії: коли чекати і як не перевантажувати мережу

Увечері 11 жовтня у Києві та області знову будуть обмеження споживання електроенергії. Протягом дня вони діяли в Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Там пояснюють, що це дозволить зменшити навантаження на мережі, давши енергетикам можливість провести відновлювальні роботи. Відключення електрики контрольовані та тривають по кілька годин.

Читайте також: Які електроприбори споживають найбільше електроенергії і що варто вимкнути ввечері 10 жовтня

У компанії закликали українців скоротити споживання електроенергії у вечірній пік – упродовж кількох годин.

"З 17 до 23 години, за можливості, обмежте використання потужних електроприладів, таких як пральні машини, бойлери, праски, електроплити, обігрівачі тощо. Не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів, а користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами перенесіть на ніч – коли споживання в енергосистемі є найменшим", - зауважують в Укренерго.

Зважене споживання електроенергії допоможе енергетичній безпеці України і має стати нормою. Так буде легше пережити ракетні атаки ворога, процес відновлення та непростий опалювальний сезон.

Нагадаємо, що через влучання російських ракет по енергетичній інфраструктурі України українцям необхідно знизити споживання електроенергії.