RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупанти вербують в'язнів до лав ПВК: вечірнє зведення Генштабу за 13 жовтня

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 13 жовтня. На двісті тридцять другу добу протистояння України противник надалі намагається вийти на адмінкордон Донецької області та зосереджує зусилля на утриманні захоплених територій.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що російські окупанти продовжують чинити опір, підтягуючи резерви та проводячи мобілізацію.

Читайте також: Ставка на терор: як призначення Суровікіна змінить перебіг війни

Також представники російських приватних військових компаній продовжують вербувати ув’язнених для участі у війні.

"За наявною інформацією, 11-12 жовтня, у виправній колонії №16 міста Салават республіки Башкортостан, було завербовано 385 в’язнів", - йдеться у повідомленні Генштабу.

За добу противник завдав один ракетний та 15 авіаударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Волинський та Поліський напрямки: ситуація без істотних змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів з Білорусі.

Сіверський напрямок: обстріли велися з мінометів та ствольної артилерії, в районах н. п. Атинське та Велика Рибиця;

Слобожанський напрямок: вогонь відкривали в районах н. п. Гряниківка, Гатище та Стрілеча;

Краматорський напрямок: обстріли здійснили з танків та артилерії різних типів, вздовж лінії зіткнення. Зокрема, біля н.п. Білогорівка, Терни та Ямполівка;

Бахмутський напрямок: обстрілювали райони н. п. Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Іванград та Яковлівка;

Авдіївський напрямок: вогонь відкривали з танків та різнокаліберної артилерії, біля Мар’їнки, Невельського, Первомайського та Золотої Ниви;

Новопавлівський та Запорізький напрямки: росіяни наступальних дій не проводили. Обстріляли н.п. Степногірськ, Оріхів та Комишуваха;

Південнобузький напрямок: обстрілювали з реактивних систем залпового вогню Нікополь.

Ворог щоденно зазнає втрат у живій силі. Авіація ЗСУ за добу завдала 19 ударів. Підрозділи протиповітряної оборони збили вісім БпЛА, шість з яких - “Shahed -136”.

Українці вразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів, два військові об’єкти в районі н. п. Бурчак Запорізької області.

Також у Генштабі зауважують, що окупанти надалі вивозять українських дітей з окупованих територій. Відомо, що цього місяця з Херсона вивезли близько 170 дітей.

Раніше "Апостроф" писав, що 13 жовтня у результаті ракетної атаки ворог влучив в один з військових об'єктів у Львівській області.