RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Покров Пресвятої Богородиці: що можна робити у свято та головні заборони

У п'ятницю, 14 жовтня, відзначається велике свято - День Покрови Пресвятої Богородиці. Його вважають головним осіннім святом серед православних християн, а в Україні цього дня відзначають ще три свята: день українського козацтва, день створення Української повстанської армії та день захисників і захисниць України.

Про те, що можна і чого не можна робити цього дня, повідомляє "Апостроф".

Що заборонено робити

Цього дня не можна робити серйозну господарську роботу, а також виконувати багато домашніх обов'язків: будувати, копати, прибирати, прати, шити, в'язати, гладити.

Читайте також: Покров Пресвятої Богородиці: що робити дівчатам, щоб зустріти нареченого.

Ще цього дня не можна лаятись з людьми, вживати алкогольні напої, бажано навіть не готувати щось серйозне до пізньої вечері. Ще не можна позичати гроші та відмовляти сватам.

Що можна робити

Можна пекти млинці, увечері влаштовувати галасливі застілля, робити дари бідним і сиротам, а також обкурювати свої будинки димком від підпалених гілочок яблуні або вишні. Це робиться для благополуччя та удачі.

Нагадаємо, що у Національному банку пояснили, як функціонуватиме банківська система 14 жовтня, тобто у День захисників та захисниць України, а також Покрову Пресвятої Богородиці, які випадають цьогоріч на п’ятницю.