RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

В Україні встановили новий температурний мінімум у квартирах: коли включатимуть опалення

Через повномасштабну війну з російськими окупантами, а також прогнозовану теплу осінь, опалення в 2022 році можуть включити на кілька тижнів пізніше, ніж зазвичай. Крім того, температурний мінімум у квартирах буде знижено до 16 градусів.

Про це під час засідання уряду 12 жовтня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Після включення опалення ми закликаємо економно використовувати газ і вугілля. Так, це означає зниження температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цієї зими", – зазначив він.

Читайте також: Найскладніший опалювальний сезон: українцям підказали лайфхак для успішного "подолання" зими

Шмигаль додав, що Україна готова до початку нового опалювального сезону на 90%. Окрім цього, підготовлено спеціальні пункти обігріву, розроблено плани евакуації на випадок неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури.

Прем'єр-міністр наголосив, що ані на газ, ані на опалення, ані на електроенергію тарифи не підвищуються. Субсидії також виплачуватимуть у повному обсязі.

Раніше "Апостроф" розповідав, як підготувати квартиру та будинок до зими, щоб зберегти в них максимум тепла і не дати Росії "заморозити" нас.