RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українцям спростили виїзд із окупованих територій: що відомо

В Україні суттєво спрощено процедуру в'їзду на контрольовану Києвом територію людей без документів, які виїхали з окупації через треті країни.

Про це розповіли на офіційному каналі Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Таке рішення було ухвалено 13 жовтня під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав українців, яким потрібна допомога у поверненні додому.

Читайте також: Виплата матдопомоги на деокупованих територіях: чому виникла проблема

Так, українців віком від 18 років, які втратили свій паспорт, пропустять через кордон лише зі свідоцтвом про народження. Державна прикордонна служба самостійно внесе дані про українця до бази, а ідентифікацію особи проведуть у майбутньому вже на території України.

Пропускати громадян за наявності свідоцтва про народження – це передбачено постановою Кабмінами №57 «Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України» та внесеними до неї змінами.

Також членами робочої групи прийнято рішення розширити повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії з метою спрощення та прискорення порядку видачі тимчасового посвідчення на повернення в Україну”, - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як відправити адресну допомогу на звільнену територію.