RU  UA

Готуйтеся там, у Москві: коли Росія заплатить за терор проти України

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним. Поведінка Росії змусила всіх змінити ставлення до неї, тому в Москві повинні розуміти, що скоро доведеться за все заплатити.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

Росія вперше почала говорити відкрито, що вона б'є по об'єктах інфраструктури. Таким чином Росія порушила правила та звичаї війни. Вона вже не виправдовується, не прикривається, а відверто заявляє, що завдає ударів по тих чи інших об'єктах критичної інфраструктури.

Читайте також: Офіційний терорист: що означає рішення ПАРЄ щодо Росії

Депутат зазначає, що Росія завжди продовжувала в цьому ключі агресію проти України. Масові вбивства в Бучі, в Ірпені, в Ізюмі теж підтверджують, що вони ухвалюють такі рішення, незважаючи на те, що це само по собі є злочином проти людства і взагалі не можна порівняти з військовими кодексами і так далі.

"Але я хочу сказати, який це має вплив на західних політиків і на тих, хто так чи інакше приймає рішення. Кожен такий удар по ТЕС або по школі, по дитячому садку, по житловому будинку викликає ще більш критичні висловлювання і якесь систематичне розуміння, з ким ми все-таки маємо справу", - розповідає Ауштрявічюс.

Як приклад він наводить зміни, які відбулися з високопоставленим представником з міжнародної політики в Євросоюзі Жозепем Боррелем.

"Ви пам'ятаєте, що рік тому він навіть їздив до Росії і навіть старався там дуже, я б сказав, цікаво розпочати якийсь діалог з лавровим. Ми пам'ятаємо, в яку позицію його там поставили, і як Лавров знущався над Боррелем. Йому "Напевно, дуже після цього неприємно. Тепер, якщо ви послухаєте, що Жозеп Боррель говорить і як він описує ситуацію - це поворот на 180 градусів. Які фактори призвели Борреля до зміни його думки? Поведінка Росії", - пояснив він.

Євродепутат переконаний, що кожна ракета, яка летить у бік України, - це постріл собі в спину та ногу з боку РФ.

"Коли ти бачиш ракети, що летять у житловий будинок, не треба жодних пояснень. Зрозуміло, що це акт злочину проти гуманності і так далі. Зрозуміло, що міністр війни в Росії є військовим злочинцем, як і вся еліта російського суспільства, пов'язана з Тому кожна ракета, яка летить не тільки в цивільні об'єкти, взагалі в бік України – це постріл собі і в спину, і в ногу з боку Росії, вона не тільки втратила будь-які кольори в особі... У багатьох випадках не хочеться навіть дивитись у бік цих так званих діячів. Знаєте, настане час, коли за це доведеться платити. Ми знаємо, що цей час настане. Тому, готуйтеся там у Москві", - розповів він.

Детальніше читайте у матеріалі: Для Москви настає цікавий час, нехай готуються – депутат Європарламенту