RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Зима близько: як підготувати житло до холодів

Синоптики заспокоюють: цього року в Україну не повинні прийти тривалі суворі морози. Проте, через війну та постійні обстріли критичної інфраструктури, українці мають бути готові до холодів і зробити зі свого будинку теплу затишну фортецю.

"Апостроф" розповідає, як це зробити.

Є кілька кроків, які дозволять зберегти в будинку цінне тепло.

Читайте також: В Україні встановили новий температурний мінімум у квартирах: коли включатимуть опалення

По-перше, українцям радять зменшити тепловтрати. Для цього потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна та двері.

Другий крок - підготовка батарей, зокрема, - потрібно наклеїти тепловідбивний екран на стіну, яка знаходиться за батареями.

Подумайте про те, які додаткові джерела тепла можна використовувати в будинку. Наразі є чимало варіантів на будь-який бюджет.

Ще одна порада – треба об'єднати домогосподарства. У разі надзвичайної ситуації можна спільно діяти із родичами чи сусідами, так буде простіше пережити найскладніші періоди.

Запасіться твердим паливом та пальним для електрогенератора, здійсніть технічне обслуговування котла, електроприладів та проводки.

Об'єднайтесь із сусідами, домовтеся про те, щоб утеплити будинок та під'їзд. Трубопроводи потрібно утеплити, двері-вікна обов'язково повинні добре закриватися і не випускати тепло.

"Апостроф" розповідав, як підготувати квартиру та будинок до зими, щоб зберегти в них максимум тепла.