RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Як зробити ванну ідеально чистою: 8 корисних лайфхаків

Ванна кімната – візитна картка кожної господині, тому там неодмінно має бути завжди дуже чисто.

"Апостроф" ділиться хитрощами та лайфхаками, які допоможуть зробити цей куточок будинку просто ідеальним.

Рятувальна пара

Для того, щоб вимити поверхні у ванній, потрібно використовувати таку просту хитрість: увімкніть гарячу воду, закрийте двері та дочекайтеся, поки у приміщенні утвориться пара. Після цього настав час робити вологе прибирання, це буде дуже просто.

Читайте також: Як очистити від нальоту та іржі чавунну та акрилову ванну: найкращі способи

Крани та змішувачі

Так вже трапилося, що змішувачі у ванній дуже часто перебувають у гнітючому стані. Причина у волозі, що потрапляє на поверхню, залишає розводи та інші негарні сліди. Для цього можна використовувати відмінний засіб: кухонну сіль, а зверху – лимонний сік. Цей засіб добре справляється з різними відкладеннями, іржею та розлученнями. Ще один цікавий розчин – змішайте столовий оцет із водою. Рідину, що вийшла, треба перелити в поліетиленовий мішечок. Його треба надіти на забруднений змішувач або на вкриту вапняним нальотом лійку, зав'язати гумкою. Через кілька годин потрібно протерти все теплою ганчіркою.

Плитка

Якщо немає можливості купити спеціальний засіб у магазині, чудовою заміною буде 6% столовий оцет. Його потрібно нанести на стіни за допомогою пульверизатора. Після цього візьміть щітку і позбавтеся всіх забруднень.

Фіранки

Штори в душовій потрібно часто міняти. Крім того, можна позбавити бруду і неприємного запаху так: покладіть штору в пральну машину і додати оцет. Це допоможе продезінфікувати шторку та позбутися можливих забруднень.

Засори

Якщо у вас з'явилося засмічення, потрібно висипати 4 великі ложки соди і залити її оцтом. Крім того, важливо не забувати про профілактику засмічення, яку потрібно робити раз на півроку.

Іржа

На металевих поверхнях у ванній кімнаті часто з'являється ненависна іржа. Щоб позбавитися її, потрібно застосувати прозорий лак, який потрібно нанести тонким шаром на поверхню.

Раковина

Є хороший засіб, який дозволить позбутися бруду на раковині. Для цього потрібно взяти одну столову ложку гірчичного порошку та трохи води. Цією кашкою можна боротися із брудом.

Чисті дзеркала

Щоб дзеркала у ванній менше потіли, потрібно нанести на нього пінку для гоління і витерти чистою та сухою ганчіркою. Є чимало спеціальних засобів, але цей лайфак може легко їх замінити.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як вивести запах цвілі в пральній машині і де "ховається" грибок.