RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Як уникнути віялових відключень: пам'ятка правильного користування електроенергією

Унаслідок терористичних ударів російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури України виникають проблеми з постачанням електроенергії. Українців просять заощадливо користуватися електроприладами, аби запобігти віяловим відключенням.

Про це повідомили в Укренерго.

Українська енергосистема потребує відновлення після щоденних ворожих обстрілів, тому варто зменшити навантаження на неї. У зв'язку з цим кожен українець мусить свідомо зменшити споживання електроенергії в ранковий і вечірній час.

Читайте також: Як зменшити споживання морозилкою електроенергії: простий спосіб

Якщо диспетчерський центр Укренерго бачить, що загальне спожавання електрики в країні зменшується, то не виникає потреби застосовувати примусові заходи - віялові відключення.

Також в Укренерго створили інфографіку, на якій є рекомендації щодо дозволеного часу використання різних електроприладів.

"Коли українці ввечері вимикають праску та обігрівач, не вмикають прання, диспетчерський центр "Укренерго" відразу бачить, як загальне споживання в країні зменшується. Це означає, що нашу енергосистему, яку щодня атакує ворог, диспетчерам легше зблансувати у вечірні години. І у наших спеціалістів не виникає потреби застосовувати примусові обмеження споживання. Вимикаючи енергоємні електроприлади кожен українець дбає про те, щоб і у вас, у сусіда було світло", - додали енергетики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зекономити електроенергію під час прання.