RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Росіяни блефують: що зараз відбувається на окупованій Херсонщині

Російські окупанти блефують, намагаючись нагнітати ситуацію навколо Каховської ГЕС, адже у разі руйнування греблі - миттєво зникне вода з Північно-Кримського каналу. Також неправдивими є заклики колаборантів про евакуацію людей на лівий берег.

Ситуацію в регіоні описав у коментарі "Апострофа" депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Читайте також: Чому ЗСУ призупинили контрнаступ: експерт назвав причину та розповів про ситуацію на фронті

За його словами, росіяни з перших днів окупації Херсонської області крадуть воду з Каховського водосховища.

"Окупанти намагаються нагнітати ситуацію навколо Каховської ГЕС. Це чистий блеф, оскільки в разі руйнування греблі, миттєво зникне вода з Північно-Кримського каналу, оскільки подача води залежить від рівня води у водосховищі. Також зникне вода з Каховського магістрального каналу, який забезпечує зрошення в Херсонській та Запорізькій областях", - зауважує посадовець.

Сергій Хлань переконаний, що окупанти лише створюють картинку нібито піклування про людей, тоді як йдеться про примусову депортацію.

"Заклики колаборантів про евакуацію на лівий берег повністю брехливі, оскільки ніякої підготовки на лівому березі не було. Вони намагаються вивезти людей вглиб росії. Жодного житла в європейській частині їм не нададуть. Колаборантам доведеться їхати за Урал", - каже він.

Окрім того, відповідно до сьогоднішнього указу про воєнний стан, виїзд з Херсонщини на вільну територію заборонений, передбачено вилучення майна.

"Можлива мобілізація населення на будівництво фортифікаційних споруд і примусове вилучення майна насправді - узаконений грабунок. Протягом останнього тижня вивозилося майно приватних підприємств на лівий берег, і надалі, скоріше за все, воно буде вивозитися до Росії", - наголосив депутат Херсонської облради.

Нагадаємо, що в Херсонській області поплічники російських окупантів готують там масштабну провокацію, у якій у підсумку звинуватять Збройні сили України.