RU  UA

Суровікін може розпочати килимові бомбардування: військовий експерт оцінив ситуацію в Україні та РФ

Новий командувач угрупуванням російських військ в Україні, генерал Сергій Суровікін є фахівцем зі стирання міст з Землі. Він може з легкістю наказати провести килимові бомбардування України.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олег Жданов.

Він зазначив, що кремлівський диктатор Володимир Путін, ймовірно, вже наказав "ні кроку назад", тому що вийшовши до Дніпра ЗСУ беруть під контроль всю логістику на південному напрямку.

Читайте також: Ставка на терор: як призначення Суровікіна змінить хід війни.

"Тому, вивезши колаборантів, вони можуть взяти в заручники населення всього міста. Зараз головне завдання - оточити Херсон. До кінця року це можливо зробити. Окупантам вдалося відновити два переходи через Дніпро – через шлюз Каховської ГЕС, а також зробити міст із барж під Антонівським мостом. Тому зараз це угруповання може отримувати постачання", - заявив Жданов.

Тим часом ВСУ вже використовують зенітну артилерію для боротьби з дронами. Проте Росія ще точно має кілька сотень "Шахідів".

"Було три заводи (Дамаск, Таджикистан та Іран). Завод у Дамаску Ізраїль розбомбив, але два інші заводи регулярно працюють", - зазначив експерт.

Крім того, у Херсоні вже зафіксовано появу РСЗВ "Катюша" часів Другої світової війни, а мобілізовані помічені на всіх ділянках фронту. У той же час, постійна заміна генералів у російській армії розвалює все військове управління противника, що грає на руку ЗСУ.

"Коли російська армія наступала, керівництво належало особисто Путіну. Тепер Суровікіна призначили цапом-відбувайлом, на якого згодом після поразок повісять усіх собак", - підкреслив Жданов.

Як повідомлялося раніше, на Херсонщині посібники російських окупантів готують масштабну провокацію, в якій у результаті звинуватить Збройні сили України.