RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Було заплановано ще у квітні: у ГУР розкрили подробиці ймовірних терактів РФ на Херсонщині

В українській розвідці розповіли, що Каховська гідроелектростанція була замінована російськими окупантами ще у квітні цього року. Зараз росіяни заміновують шлюзи та опори.

Про це повідомляє пресслужба ГУР Міноборони.

Зазначається, що окупанти готуються до наступу українських військових та до втечі з правобережної території Херсонщини. Тому й хочуть влаштувати серію терактів. При цьому підрив дамби було сплановано ще навесні.

Читайте також: РФ готує провокацію під чужим прапором: розкрито план окупантів щодо відступу у Херсоні

"Окупанти ще у квітні замінували Каховську ГЕС і зараз проводять роботи з мінування шлюзів та опор... Під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції", - зауважили в ГУР.

Днями росіяни додатково замінували шлюзи та опори ГЕС. Так, на греблі залишили два військові тентовані "КамАЗи", заповнені ящиками із вибухівкою.

Як наголосили в розвідці, РФ свідомо готується влаштувати теракти, що призведуть до катастрофи. У підсумку - під воду підуть десятки сіл та міст, зокрема Херсон.

"Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України та торкнуться всього Чорноморського регіону", - резюмували розвідники.

Раніше ми писали, що російські окупанти перед відступом у Херсонській області замінували дамбу та агрегати Каховської ГЕС.