RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як правильно зберігати продукти під час перебоїв зі світлом: актуальні поради

В умовах аварійного або вимушеного відключення світла, коли електроенергія може бути відсутньою досить тривалий час, виникає питання зберігання продуктів.

Шеф-кухар та телеведучий Алік Мкртчян розповів телеканалу "Київ", які продукти краще купувати в таких нестабільних умовах.

За його словами, у цій ситуації розумно купуватиме продукти на один день, як варіант, уже готову кулінарію.

Читайте також: Аварійні відключення світла: що приготувати з їжі без електрики

Для самостійного приготування страв краще використовувати олію, а не вершкове масло. Самі страви потрібно робити якнайпростішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів.

Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані крупи та м'ясо. Також можна запекти буженину, яка зберігатиметься внаслідок наявності у складі солі як консерванту.

Продукти тривалого зберігання можна розміщувати в судках для одноразового прийому їжі. Приготовлені страви краще виставляти на балкон або вивішувати за вікно.


Також можна купувати різноманітні види сухого печива, розповів експерт.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що має входити до необхідного запасу продуктів.