RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Стосується тих, хто отримує менше 3 тисяч: українцям готують приємний сюрприз із пенсіями

У Верховній Раді України працюють над законопроектом, який дасть можливість пенсіонерам, які отримують менше 3 тисяч гривень, збільшити пенсійні виплати за рахунок добровільних пожертвувань.

Як повідомляється на сайті ВР, меценат сам вибратиме підопічного і перераховуватиме йому гроші.

За словами ініціатора законопроекту народного депутата, члена Комітету з питань бюджету, Лесі Забуранної, відповідний документ перед внесенням до Ради було погоджено і з Пенсійним фондом, і з Міністерством соціальної політики, і з Міністерством фінансів.

Завдяки запропонованому документу українці зможуть впливати також на розмір своєї майбутньої пенсії. Часто буває, що людина працює, але одержує мінімальну зарплату. Відповідно, сплачується мінімальна ставка соціального внеску.

Читайте також: Деякі українці можуть втратити пенсію: що потрібно знати

"Однак є можливість за рахунок родичів доплатити, тож у достроковій перспективі можна на стабільній основі подбати про своє майбутнє, збільшивши розмір пенсії", - пояснила Забуранна.

За її словами, запропонована система дуже проста: зареєструвати та сплачувати внески можна буде через портал "Дія". За кілька хвилин можна буде зробити внесок і за себе, і за іншу людину.

Також розглядається можливість створення реєстру тих, хто найбільше потребує підтримки. З його допомогою потенційні меценати зможуть обрати собі того, кому вони хотіли б допомогти.

Як повідомляв "Апостроф", Пенсійний фонд прозвітував про пенсії, що зросли, проте насправді збільшення виплат не зробило українців багатшим і платоспроможнішим.