RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Авіація ЗСУ завдала 10 ударів по окупантам на півдні країни: що відбувається на фронті

Станом на 22 жовтня, за минулу добу, українська авіація завдала десять ударів по скупченню техніки та опорних пунктах російських окупантів у Бериславському і Баштанському районах, а також по позиціях систем ППО противника у Каховському районі. Ворог продовжує вести оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Facebook.

Читайте також у нашій хроніці: Нічна атака на Черкащину та загроза підриву Каховської ГЕС: онлайн війни 22 жовтня

За даними ОК "Південь", в операційній зоні на Південнобузькому напрямку ситуація лишається стабільно складною, але контрольованою ЗСУ. Окупанти продовжують застосовувати усе наявне озброєння для обстрілів українських позицій, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах. Також для цього ворог використовує авіацію, дрони-камікадзе та дрони-розвідники.

Зокрема, по нещодавно звільнених населених пунктах Бериславського району на правому березі Дніпра рашисти застосували іранський дрон-камікадзе типу SHAHED-136 - по Шевченківці та нанесли ракетний удар зенітно-ракетною системою С-300 - по Нововоскресенському. Ніхто не постраждав.

Російська армія тричі атакувала гелікоптерами населені пункти Нова Кам’янка і Трифонівка. Також окупанти завдали п'ять ударів гелікоптерами по українським позиціях та двічі задіяли штурмову авіацію. Однак один ворожий штурмовик та безпілотник-розвідник типу "Орлан-10" уражено зенітним ракетним підрозділом ЗСУ.

Крім того, українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали 220 вогневих завдань. У результаті їхніх дій, ворог втратив 17 людей з особового складу, РСЗВ "Град", танк, міномет, три авто-бронетехніки та три склади боєприпасів у Бериславському районі. Пошкоджено шість броньованих машин та два міномети.

Водночас, за офіційними даними, корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ в Чорному морі збільшилось до 10 одиниць. У складі ЧФ РФ знаходяться три надводних ракетоносії, які споряджені 24 "Калібрами".

Нагадаємо, у коментарі Апостроф TV колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко розповів, що наразі у Херсонській області хоч російські окупанти й відступають, проте усіма силами намагаються утримати плацдарм на Дніпрі.