RU  UA

Виходу немає: ЗСУ втоплять росіян у Дніпрі біля Херсона

Угруповання російських військ, яке дислокується на західному березі Дніпра під Херсоном, приречене на поразку в ході контрнаступу Збройних сил України.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, ветеран українсько-російської війни Олексій Гетьман.

За його словами, у ЗС РФ у районі Херсона зараз відсутня можливість постачати особовий склад та техніку для зміцнення своїх позицій.

У зв'язку з цим, як вважає Гетьман, угруповання російських військ на західному березі Дніпра приречене на поразку та здачу в полон, оскільки ЗСУ перекрили всі дороги, якими вони могли рухатися, і знищили переправи через річку.

Читайте також: Історична катастрофа: які ризики несе підрив дамби Каховської ГЕС

"Їх угруповання не укомплектоване повною мірою. Вся ця територія знаходиться повністю під нашим вогневим контролем, тому якісь пересування вони робити не можуть. Ми не призупинили наступ на ці угруповання. ЗСУ здійснюють правильні тактичні дії і в будь-якому разі знищать ці угруповання. Коли ми перекинемо їх на лівий берег або просто втопимо у Дніпрі, їм буде дуже важко почати форсування річки", - продовжив Гетьман в ефірі Апостроф TV.

Військовий експерт стверджує, що зараз росіяни займаються вивезенням з Херсона важливої документації. Гетьман не виключає, що окупанти масово евакуювали цивільних з обласного центру, щоб потім обстрілювати місто з важкого озброєння, перетворивши його на другий Маріуполь.

Більш детально читайте у матеріалі "Апострофа": Велике угруповання російських сил приречене на поразку – ветеран війни