RU  UA

Говорити про перемогу рано: де зараз на Донбасі йдуть найважчі бої

На Луганському напрямку українські військові роблять усе можливе, щоб втримати дорогу Р 66, яка з’єднує населені пункти Сватове та Кремінна. Важкі бої тривають.

Про ситуацію на східному напрямку у коментарі Апостроф ТV розповів капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

Читайте також: Російський пропагандист отримав тяжке поранення, фото та відео

За його словами, російські окупанти на Луганщині активно обороняються, адже для них рубіж Сватове – Кремінна є рубежем над воротами до великих міст Рубіжне та Сєверодонецьк.

"Тому вони там будуть триматися до останнього. В них активно йде поповнення так званими частково мобілізованими або, в народі, "чмобіками", з одного боку. З другого боку, наша артилерія робить все можливе, щоб ми тримали дорогу, яка називається Р 66, яка з’єднує Сватове, Кремінну і, відповідно, великі міста, про які я сказав, і як тільки ми встановимо достатнього часу контроль за цією дорогою, нам безумовно виносити їх звідти буде легше, адже вони не будуть отримувати постачання по, фактично, головній вітці. За одно переріжемо їм вихід до Росії", - зазначає він.

Військовий зауважив, що важкі бої тривають, тому зараз передчасно говорити про те, що ЗСУ отримали остаточну перемогу та серйозно просунулись.

Що стосується Донецького напрямку, то там з середини липня фронт пересунувся до Бахмута впритул. Очікується, що ближче до зими противник може ослабити атаки, які практично нічого не дають.

"З того часу минуло три місяці, але Збройні сили України стоять, всі інші збройні з’єднання стоять, і Бахмут ми обов’язково втримаємо. Чому Бахмут? - Бахмут - це ключ до агломерації, яка називається Слов’янськ- Краматорськ-Дружківка-Константинівка. Справа йде до зими, і я сподіваюсь, що рано чи пізно вони припинять свої атаки, які їм якогось особливого просування не дають. Те саме стосуються і Авдіївського напрямку – з перших днів війні, та я би сказав, з 2015 року, лінія фронту яка була, така і є", - наголосив Олександр Ганущин.

Також ми писали, що російські окупанти звели оборонні укріплення на Донбасі, про що свідчать опубліковані знімки з супутника.