RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Будьте уважні: п'ять рослин, які небезпечно тримати вдома

Кімнатні рослини очищують повітря в оселі та прикрашають її, однак за гарним зовнішнім виглядом може причаїтися небезпека: деякі з популярних рослин небезпечні для здоров'я людей і домашніх улюбленців.

Про це розповідає "Апостроф".

Олеандр

Ця розкішна рослина з рожевими квітками дуже токсична для людей та тварин, оскільки вживання її в їжу може призвести до смерті чи викликати аритмію, запаморочення, тремор у людей, блювоту і похолодання кінцівок у тварин, які випадково відкусять навіть шматочок листка.

Читайте також: Створюють позитивну ауру: 10 найкращих енергетичних магнітів серед кімнатних рослин

Каладіум

Рослину ще називають "слоняче вухо", але попри цікаву назву й гарний вигляд, вона небезпечна для людей і тварин. Якщо, наприклад, дитина чи домашній улюбленець вирішать пожувати листок рослини, то отримають печіння і набряк язика, губів і горла, а в гірших випадках навіть закупорку дихальних шляхів і смерть. Тварини можуть блювати, похитуватися, задихатися тощо.

Потос

Якщо хтось проковтне або пережовуватиме листя так званого диявольського плюща, то може серйозно отруїтися, а також страждати від набряку рота.

Спатифілум

У людини, яка проковтнула листя спатифілума, може спостерігатися задуха, утруднення вимови й ковтання, нудота, діарея, а у тварин - надмірне слиновиділення, відсутність апетиту й блювота.

Філодендрон

Людина при проковтуванні невеликої кількості листя матиме симптоми інтоксикації і дерматит, однак у рідкісних випадках отруєння цією рослиною у дітей призводить до смерті. Якщо ж фідодендрон проковтне тварина, зокрема кішка, то це викличе в неї спазми, судоми, набряки й болі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що робити, коли зів'яли кімнатні рослини.