RU  UA

Вони не збиралися на передову: український боєць розповів про "кадировців" на Донбасі

Так звані "елітні" чеченські загони, відоміші як "кадировці", насправді не горять бажанням воювати і відправляють на передову замість себе "мобиків".

Про це в ефірі "Апостроф ТV" заявив боєць батальйону "Свобода" Національної гвардії України Ярослав Лисенко.

За його словами, нещодавно його побратими взяли в полон партію "кадировців" - вони відрізняються непоганим екіпіруванням, але до мотивації є питання.

Читайте також: Кадиров - зрадник і має бути покараний за чеченськими звичаями - син Аслана Масхадова.

"Сказати, що вони вправні воїни, я не можу. Що вони дуже мотивовані і воюють там за Аллаха, за Путіна чи Кадирова, теж не можу сказати. Вони думали, що це буде прогулянка, чи, максимум, загородвідряди на кшталт Росгвардії, де вони будуть стріляти у спини людям. Вони не збиралися воювати на передовій і хотіли відправити "мобіків".Також у нас попадають в полон і "чмобіки", вони самі масово здаються. По ним видно, що вони не те, що не вправні воїни, вони взагалі ніякі воїни. Ми їх збираємо до куп, відправляємо в СБУ і на цьому все закінчується", - заявив Лисенко.

Як повідомляв "Апостроф", Генштаб ЗСУ підтвердив удар по базі кадировців у селі Каїри Херсонської області. Внаслідок точкових ударів української артилерії було знищено до 30 окупантів, під завалами залишилося ще понад сотня.