RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Заберуть до армії одразу сотні тисяч людей: чи буде в Україні масова мобілізація

Масова роздача повісток в Україні можлива лише в тому випадку, якщо Росія справді відправить заявлену кількість солдатів на фронт, забезпечивши їх усім необхідним – на даний момент це малоймовірно.

Про це заявив радник офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю провідній Інзі Мезеря.

Читайте також: Мобілізація в Україні - хто має право на відстрочку та як вручають повістки

"Це станеться тільки в тому випадку, якщо російська мобілізація пройде настільки вдало, що РФ зможе зосередити в Україні додаткові сотні тисяч людей. Поки що на це не дуже схоже, тому що вони взяли 300 000, а не знають, як упоратися і з 90 000. На них не вистачає озброєння та військової техніки. Елементарно форми не вистачає, тому можливість масової мобілізації в Україні є, вона попереду. Але щоб вона була завтра чи навіть через місяць, то ні.", - наголосив Арестович.

За його словами, мобілізація в Україні ні на день не припинялася – беруть людей окремих спеціальностей, добирають спеціалістів.

"Я не думаю, що виникне ситуація, коли разово знадобиться набрати кілька десятків або сотень тисяч людей, тобто масова роздача повісток тощо. Швидше ми повинні бути готові до цього, але ймовірність мінімальна", - пояснив політик.

Арестович також зазначив, що система мобілізації в Україні вже відпрацьована і необхідні люди заздалегідь попереджені, але таки військові періодично можуть нагадувати про ймовірність того, що масова роздача повісток можлива.

"Я нещодавно кількох своїх друзів на фронт проводжав. Це великі бізнесмени, які могли "відпетляти" і відкупитися, але вони зібралися і пішли. Залишили бізнес, сім'ю, маленьких дітей і т. д. Усі всі чудово розуміють і йдуть захищати Батьківщину", – резюмував Арестович.

Раніше ми писали, коли в Україні розпочнеться цільова мобілізація і що вона означає.