RU  UA

Чи ослабне підтримка України з боку США: екс-офіцер ВМС озвучив відповідь

Весь цивілізований світ має розуміти, що Росія зараз веде війну проти всього світу, а Україна воює одна за всіх. Їй треба допомогти, тому що агресор не зупиниться сам.

Про це на Апостроф TV розповів капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах .

Читайте також: Чого чекати від росіян і на які "гарячі точки" треба звернути увагу: у США дали прогноз війни в Україні

Він висловив думку, що маючи справу з КДБ, потрібно готуватися до всього.

"Цивілізований світ повинен розуміти, що це війна проти всього світу. І Україна воює одна до всіх. І чим швидше світ зрозуміє це і допоможе Україні перемогти, тим менше буде наслідків. Адже відомо, що агресор не зупиниться сам", - розповів він.

Гаррі Табах упевнений, що навіть у разі перемоги республіканців допомога Україні не ослабне.

"Минулий досвід показує, що республіканці раніше голосували за надання Україні зброї. Ймовірно, вони виступатимуть за заміну нинішніх пакетів допомоги лендлізом, що означатиме постачання більшої кількості наступальної зброї. Тому підтримка України збережеться і, можливо, навіть посилиться", - пояснив він.

Він також розповів про суть Ленд-Ліза. Це спрощена система надання допомоги, за якою президент може надати буквально будь-яку зброю, але поки Байден її не запускає.

Сьогодні в США велика кількість зброї, яка стоїть на консервації і може бути надана. США готувалися воювати з Росією та Китаєм, тому є десятки тисяч гаубиць та танків, тисячі Хаймарсів. А сьогодні Україна воює з армією, з якою збиралися воювати США, отримуючи лише 2% зброї, які мають США. Тому слід за ленд-лізом передати більше зброї", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Сполучені Штати можуть відправити українським бійцям системи ППО HAWK.