RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чи відмовився Путін від "максимальних" цілей в Україні: аналітики дали відповідь

Президент Росії Володимир Путін продовжує вести повномасштабну війну в Україні, він не зацікавлений у переговорах про її завершення. Диктатор не відмовився від "максималістських" цілей стосовно нашої країни.

Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) на підставі аналізу останніх заяв Путіна.

Зокрема, на зустрічі з представниками служби безпеки Співдружності Незалежних Держав (СНД) 26 жовтня Путін заявив, що Україна "втратила суверенітет". Він також сказав, що США нібито використовують Україну як "таран" проти Росії, Союзної російсько-білоруської держави, ОДКБ та СНД.

Пізніше ці висловлювання, але ще у різкішій формі повторив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, який заявив, що "Україна втратила здатність існувати як держава", вона "окупована НАТО" і "стала колонією США".

Читайте також: Що Путін сказав про Україну: відео та тези виступу перед головами спецслужб країн СНД

"Ця мова несумісна з переговорами на рівних про припинення вогню, не кажучи вже про врегулювання конфлікту, який розпочала Росія. Навпаки, це переконливо свідчить про те, що Кремль, як і раніше, прагне військової перемоги в Україні та зміни режиму в Києві, що вплине на постійну переорієнтацію країни із Заходу під контроль РФ", – зазначили аналітики ISW.

Експерти також висловили впевненість, що заяви Росії говорять про те, що цілі Путіна виходять за межі української території, яку він окупував зараз.

Як повідомляв "Апостроф", державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон попередив Путіна про негативні наслідки у разі застосування ядерної зброї.