RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Нові обстріли Дніпра та області та героїчна оборона Донбасу: хроніка війни 26 жовтня

Україна вже 245-й день протистоїть повномасштабному вторгненню військ РФ. З початку війни, з 24 лютого, на нашій землі ліквідовано понад 68 тисяч окупантів.

Українська армія продовжує героїчну оборону на всіх напрямках, звільняючи при цьому окуповані території.

У ніч на 26 жовтня ворог завдав нових ударів по Дніпропетровській області.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 жовтня


23:45 На Дніпропетровщині зенітний ракетний підрозділ знищив повітряну ціль, попередньо авіаційну керовану ракету Х-59.

23:23 На Харківщині знайшли ще одне поховання українських захисників. У могилі може бути близько 17 загиблих військових.

23:17 Вечірнє звернення Зеленського:

22:54 Німеччина протягом останнього тижня передала Україні два надводні безпілотні літальні апарати. Жодних подробиць про те, які саме, поки що нема. Відомо, що німецька сторона планує передати ще вісім таких апаратів. Традиційно вони використовувалися для дистанційного мінування, але зараз також можуть застосовуватися для розвідки, моніторингу й перевезень.

22:35 ЗСУ зможуть відкинути війська РФ на позиції 23 лютого протягом двох місяців і звільнити Крим до літа 2023 року, - заявив екс-командувач військ США в Європі Бен Ходжес.

22:02 В тимчасово окупованому Шахтарську Донецької області палає нафтобаза.

21:24 Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало передав Зеленському послання від Путіна про те, що той готовий до переговорів між Росією та Україною.

21:03 Взяли в полон росіянина, засудженого за вбивство.

20:46 Ірландія скасувала короткостроковий безвізовий в'їзд для росіян. Громадяни РФ більше не зможуть відвідувати країну без національної візи. До цього вони могли в'їжджати з британською візою.

20:25 Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт надіслала листа швейцарській колезі Віолі Амхерд з проханням дозволити реекспорт 35-міліметрових боєприпасів для зенітних установок Gepard в Україну. У листі Ламбрехт просить видати ліцензію на реекспорт боєприпасів виробництва Швейцарії. Вона також зазначає, що німецькі установки Gepard використовуються в Україні переважно для захисту критичної інфраструктури, зокрема, морських портів у південних областях.

20:09 Бійці ССО України піднімають прапор у нещодавно звільненому Невському Луганської області:

19:19 Від Росії, яка нехтує міжнародним правом і зневажає гуманітарні принципи, можна очікувати будь-яких провокацій, але поки що немає підстав вважати, що окупанти підірвуть Каховську ГЕС. Наразі на станції немає достатньо вибухівки для цього. Про це заявив речник Головного розвідувального управління МОУ Андрій Юсов.

19:05 Партизанські групи продовжують диверсії на російській залізничній мережі, через яку війська Росії перекидаються в Україну, повідомляє британська розвідка.

18:58 Повідомляється, що в передмісті Дніпра було чутно вибух.

18:26 У Повітряному командуванні "Південь" повідомили, що сьогодні близько 17:00 години у Бериславському районі Херсонщини збили російський ударний гвинтокрил Ка-52.

18:05 Окупаційна влада вивезла з Херсона останки князя Григорія Потьомкіна. Його останки були поховані біля Катерининського собору. Раніше окупаційна влада демонтувала і вивезла бюст полководця Олександра Суворова та пам'ятник адміралу Федору Ушакову.

17:52 Австралія направить Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster, а також розмістить до 70 інструкторів у Великій Британії для навчання українських військових.

17:35 Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на заяву Радбезу РФ щодо необхідності "десатанізації" України.

17:33 Успіх України на можливих переговорах із Росією залежатиме від сили Києва на полі бою, тому НАТО допомагає цій країні, - заявив Столтенберг.

17:16 Держдума РФ дозволила мобілізацію до армії громадян, які мають незняту чи непогашену судимість за скоєння будь-якого тяжкого злочину.

16:43 Путін та Зеленський можуть зустрітися для переговорів у Ватикані. Таку пропозицію президентам Росії та України зробив Папа Римський Франциск.

16:30 Сенат Польщі ухвалив резолюцію про визнання режиму в РФ терористичним.

16:01 Проведено черговий обмін полоненими, вдалося повернути додому 10 українських військовослужбовців, серед яких один офіцер та 9 рядових та сержантів. Також було передано тіло американського добровольця, ветерана армії США Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну та загинув у бою з окупантами.

15:00 Росія провела тренувальні пуски балістичних ракет із ядерними боєголовками. Удари в рамках навчань завдавали полігону "Кура" на Камчатці.

14:21 Бійці одного з підрозділів Нацгвардії України завдали удару по позиціях росіян на сході. Внаслідок чого знищено склад боєприпасів та чимало техніки.

13:40 Вдень 26 жовтня в окупованому Херсоні на російському полігоні, де навчають мобілізованих, пролунали вибухи. За попередніми даними, на російському полігоні було зафіксовано щонайменше два вибухи. Нині над районом піднімається дим.

12:50 Інформація від Офісу президента щодо відновлення інфраструктури на звільненій території Харківської області

12:36 Повідомляють про вибухи у Херсоні

11:32 Російська пропагандистка, головний редактор прокремлівського телеканалу RT Маргарита Сімоньян заявила, що їй заборонили в'їзд до Вірменії.

11:11 На Тернопільщині через віялові відключення без світла залишилися 800 населених пунктів – голова ОВА Труш.

10:52 У ніч проти середи, 26 жовтня, окупанти обстріляли Оріхів та село Преображенка Запорізької області реактивними системами залпового вогню із запалювальними боєприпасами. Двоє людей загинули, один отримав поранення.

10:13 Сьогодні, 26 жовтня, на Київщині заплановано роботи з розмінування. Жителі деяких районів можуть почути вибухи.

Так, сьогодні у Бучанському та Вишгородському районах сапери знищуватимуть вибухонебезпечні предмети. У Броварському районі фахівці та вибухотехніки обстежують водні акваторії.

9:35 Загальні бойові втрати противника на 26 жовтня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 68 900 (+480) осіб,
  • танків - 2628 (+17),
  • бойових броньованих машин - 5351 (+30),
  • артилерійських систем - 1686 (+12),
  • РСЗВ - 379 (+2),
  • коштів ППО – 192 (+2),
  • літаків – 271 (+0),
  • вертольотів - 248 (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1379 (+7),
  • крилатих ракет - 350 (+0),
  • кораблів/катерів - 16 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 4 076 (+22),
  • спеціальної техніки – 149 (+0).

8:30 На Донеччині ворог продовжує безуспішно атакувати. Українські війська відбили атаки на Бахмут та на його околицях — Соледар, Іванград. Бої також були в районі Мар'їнки та Невельського на південний захід від Авдіївки, повідомляє ISW.

8:25 За минулі дні підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова, повідомили у Генштабі.

8:18 Подробиці обстрілу Дніпропетровської області.