RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Коли електрику дають за розкладом: як швидко зарядити гаджети

Через регулярні обстріли російськими окупантами енергетичних об'єктів в Україні відбуваються перебої з електропостачанням і енергетичні компанії змушені вводити примусове віялове відключення світла, яке може тривати досить тривалий час.

Як пише ресурс Мeta.ua, в таких екстремальних умовах важливо якнайшвидше зарядити телефон, щоб залишатися на зв'язку навіть у разі повного блекауту.

Спецпристрій для швидкого заряджання

Зарядні пристрої з функцією Quick Charge дозволяють зарядити смартфон навіть менше, ніж за годину, оскільки працюють за рахунок великої напруги та сили струму.

Читайте також: Смартфон швидко розряджається: головні причини та що робити

На жаль, далеко не всі телефони підтримують цю функцію, тому перед покупкою зарядки слід переконатися, що гаджет напевно товаришує з цією технологією.

Вимкнений смартфон

"Знерухомлений" смартфон зарядиться набагато швидше, ніж включений. Якщо вимкнути телефон неможливо, можна перевести його в режим польоту. Тоді апарат не витрачатиме заряд акумулятора на програми, що працюють у фоновому режимі, і зможе зарядитися швидше, ніж зазвичай.

Ноутбук як павербанк

Коли світла вже немає, зарядити телефон можна від ноутбука. Причому цей процес також можна прискорити. Після підключення кабелю до USB-роз'єму потрібно вибрати режим "Тільки заряджання", який повністю відключить інші процеси в телефоні.

Оптимальна температура

Акумулятор розряджається швидше, якщо на нього впливають зовнішні фактори. У спекотному приміщенні краще звільнити апарат від чохла, щоб смартфон "дихав", а в холодній кімнаті не потрібно тримати його "на виду", а носити в кишені.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, коли ставити телефон на зарядку, щоб батарея прослужила довше.