RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чому коти практично не реагують на людину: вчені розкрили таємницю

Домашні коти чудово розуміють своїх господарів, але часто ігнорують їх, адже їм просто байдуже. Вони не будуть відволікатися від власних справ, аби відгукнутися на ваші слова.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Animal Cognition.

Дослідники посадили біля себе 16 пар котів і їхніх господарів, а потім вмикали їм записи їхньої взаємодії та взаємодії господарів з іншими людьми, котрі повторювати ті ж звуки, що й коти, але використовували регістр голосу, схожий на той, яким спілкувалися з людьми.

Читайте також: Чим помити котячий туалет, щоб не було запаху: прості та ефективні засоби

Таким чином виявилося, що коти взагалі не реагували на записи розмови господарів з іншими людьми. Тобто тварини показали здатність відрізняти тон голосу людини: вони розуміють звертання господарів до них майже завжди, але в більшості випадків просто ігнорують це.

Також цікаво, що коти виявляли деяке зацікавлення, коли їхні господарі імітували нявкання.

"Наші результати підкреслюють важливість відносин сам на сам для домашніх котів-компаньйонів, які, схоже, не узагальнюють комунікацію, розвинену з однією людиною, на всіх людських співрозмовників", - резюмували вчені.

Однак не варто вважати котів геть байдужими до господарів, адже вони їх по-справжньому цінують і встановлють тісні емоційні контакти. Така прив'язаність часто набуває не надто приємних форм: коли кішка псує ваші шпалери, то вона демонструє любов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що котячий мер Львова порадив, як не замерзнути взимку.