Лайм

Чим помити котячий туалет, щоб не було запаху: прості та ефективні засоби

Питання, яке цікавить всіх власників домашніх улюбленців

Поява в будинку котів приносить його власникам не тільки радість та щастя, а ще й щоденний клопіт. Чотирилапого члена сім'ї потрібно привчити до лотка, за яким потрібен регулярний догляд, інакше неприємного запаху в квартирі не уникнути. Генеральне прибирання котячого туалету важливо робити раз на тиждень, тому що запущений лоток може стати причиною того, що улюбленець перестане в нього ходити.

Часто власники домашніх тварин під час прибирання лотка припускаються поширеної помилки - просто змінюють наповнювач. Однак котяча сеча осідає на стінках та дні лотка, згодом утворюючи наліт. І якщо вчасно його не очистити, з'явиться різкий запах не тільки в лотку, але й в усьому будинку.

Фото: Getty Images

Як позбутися запаху котячої сечі в лотку народними способами

Не всі коти сприймають чистячі з хімічним складом, тому мити котячий туалет краще народним способом. З утворенням сечового каменю в лотку допоможуть упоратися засоби, які знайдуться у кожному будинку.

Оцет

Столовий оцет ефективно видалить забруднені ділянки та продезінфікує лоток. Його додають під час прибрання котячого туалету та чистять разом із ним. Якщо цей метод не допомагає, тоді залийте оцет у лоток та залиште на 30-60 хвилин. Після цього зніміть наліт щіткою або губкою. Разом із каменем піде і неприємний запах сечі

Зробить тільки гірше. 5 речей, які ніколи не можна чистити оцтом.

Харчова сода

При сильному неприємному запаху знадобиться 2 столові ложки соди та 0,5 л води. Соду розчиніть у теплій воді і вилийте в лоток. Візьміть щітку і чистіть доти, доки не зійде сечовий камінь, а разом із ним і різкий аромат. Якщо запах не зник, знову приготуйте содовий розчин, залийте його в лоток і залиште на кілька годин або на ніч. Вранці ви легко змиєте усі забруднення.

Фото: Getty Images

Господарське мило

Господарське мило краще використовувати до того, як з'явився наліт. Воно позбавить лоток неприємного запаху, збереже його в доглянутому вигляді і не дасть утворитися сечовому каменю. Для чищення лотка використовується мильний розчин. Для посилення ефекту можна додати кальциновану соду.

Мило розчиніть у гарячій воді та отриманим розчином залийте лоток. Залишіть приблизно на добу. Після закінчення зазначеного часу потріть забруднені місця губкою, а потім добре прополощіть теплою водою з оцтом.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару