RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Битва за Херсон: Буданов сказав, коли завершиться операція і чого чекати від росіян після цього

Глава Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов прогнозує закінчення операції зі звільнення Херсона до кінця листопада. Але після деокупації міста може різко зрости ризик вторгнення з Білорусі, хоч наразі загрози наступу з території РБ немає.

Про це він повідомив в інтерв'ю The Drive.

Читайте також: Окупанти продовжують вивозити людей з Херсонщини: зведення Генштабу ЗСУ

Глава ГУР МО зазначив, що ризик вторгнення з Білорусі пов'язаний з тим, що війська, виведені з півдня, можуть посилити угруповання, яке зараз перебуває в республіці. Він уточнив, що частину вибитих із Херсона російських військ буде переміщено на Запорізький напрям, а іншою частиною можуть зміцнити білоруське угруповання. Водночас українські воїни готові до такого сценарію.

Буданов вважає, що перерізання логістичних шляхів України все ще є стратегічно важливим завданням для російської армії.

"Можна сказати, що це заповітна мрія Російської Федерації", - додав він, заспокоївши, що поки що у росіян немає реальних військових можливостей для реалізації цього завдання.

За даними Буданова, у Білорусі перебуває близько 4 300 військових, а цього не вистачає для наступу та перерізання логістичних шляхів.

"Присутність російських військових у Білорусі зараз не така велика. Там всього близько 4300 військовослужбовців. Це угруповання дуже обмежене за важкими системами озброєння, а її більшу частину – близько 80% – становить мобілізований особовий склад", - сказав глава української розвідки, резюмуючи, що наразі загрози настання з Білорусі немає.

Нагадаємо, російське окупаційно-терористичне військо вивело військову техніку з аеродрому "Чорнобаївка" за 10 км від Херсона.