Експерти дали поради, як вибрати за запахом та зовнішнім виглядом соковиті та стиглі персики. Даний фрукт омолоджує, сприяє схудненню та допомагає у боротьбі з раком.
Про це розповідає "Апостроф".
Читайте також: Дуже просто готувати. Рецепт смачного персикового пирога до чаю
Завдяки антиоксидантам персики допомагають уповільнити старіння шкіри, а також запускають омолодження клітин. Хлорогена і неохлорогенова кислота в них пригнічують також ракові клітини. Крім того, дієтологи часто включають їх у план раціону для своїх клієнтів.
Вибрати найсоковитіший і стиглий цей фрукт допоможе два фактори: запах і зовнішній вигляд плода.
Запах
Якщо персик стиглий і соковитий, він матиме яскраво виражений фруктовий солодкий аромат. Також цей запах свідчить про те, що фрукт дозрів без допомоги спецхімії.
Зовнішній вигляд
На шкірці персика не повинно бути вм'ятин, інакше він уже перезрів і вже не придатний до вживання. Стиглий і соковитий даний фрукт при натисканні злегка пружинить, але вм'ятини не залишаться.
Хоч і за стандартами придатності зморшкуваті персики можна їсти, але в них уже немає тієї соковитості, за що їх так люблять. Зморшкуватість говорить про те, що ці плоди тримали в холодильнику тривалий час .
Нагадаємо, персики та нектарини мають вітаміни А, С та Е. Через свої цілющі властивості Центр громадського здоров'я України додав їх у список фруктів, які бажано включити у свій щоденний раціон для зміцнення імунітету.