Багато господинь не полюбляють пекти, тому що вважають, що це дуже складний та тривалий процес. Звичайно, якщо це торт Снікерс або Медовик із кремом пломбір і полуницею, то вам знадобляться особливі навички та багато часу. Однак можна приготувати простіший десерт, наприклад, персиковий кекс до чаю. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), борошно (200 г), цукор (150 г), масло вершкове (200 г), розпушувач (1 ч. л.), персики (1-2 шт.), лимонна цедра, ванілін або ванільний цукор.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вершкове масло за декілька годин виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

М'яке масло перекладаємо в глибоку миску і починаємо збивати з цукром, потім поступово вводимо по 1 яйцю, продовжуємо збивати міксером.

В окремий посуд просіюємо борошно з розпушувачем. Це необхідно для того, щоб у випічку не потрапило різне сміття, а також щоб вона в результаті вийшла пишною та повітряною.

Лимон промиваємо, витираємо насухо, за допомогою терки знімаємо його цедру.

Персики споліскуємо у проточній воді, витираємо, нарізаємо невеликими часточками.

Додаємо до збитої маси борошно, ванілін або ванільний цукор, а також лимонну цедру. Перемішуємо до однорідності.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, переливаємо в неї густе тісто, розрівнюємо силіконовою лопаткою, зверху викладаємо нарізані шматочки персиків. Їх можна трохи "втопити" в тісті.

Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо приблизно 50 хвилин. Потім виймаємо персиковий кекс і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Подаємо до столу запашний пиріг, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.