Лайм

Дуже просто готувати. Рецепт смачного персикового пирога до чаю

Побалуйте себе та своїх близьких

Багато господинь не полюбляють пекти, тому що вважають, що це дуже складний та тривалий процес. Звичайно, якщо це торт Снікерс або Медовик із кремом пломбір і полуницею, то вам знадобляться особливі навички та багато часу. Однак можна приготувати простіший десерт, наприклад, персиковий кекс до чаю. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), борошно (200 г), цукор (150 г), масло вершкове (200 г), розпушувач (1 ч. л.), персики (1-2 шт.), лимонна цедра, ванілін або ванільний цукор.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.

Вершкове масло за декілька годин виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

М'яке масло перекладаємо в глибоку миску і починаємо збивати з цукром, потім поступово вводимо по 1 яйцю, продовжуємо збивати міксером.

В окремий посуд просіюємо борошно з розпушувачем. Це необхідно для того, щоб у випічку не потрапило різне сміття, а також щоб вона в результаті вийшла пишною та повітряною.

Лимон промиваємо, витираємо насухо, за допомогою терки знімаємо його цедру.

Персики споліскуємо у проточній воді, витираємо, нарізаємо невеликими часточками.

Додаємо до збитої маси борошно, ванілін або ванільний цукор, а також лимонну цедру. Перемішуємо до однорідності.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, переливаємо в неї густе тісто, розрівнюємо силіконовою лопаткою, зверху викладаємо нарізані шматочки персиків. Їх можна трохи "втопити" в тісті.

Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо приблизно 50 хвилин. Потім виймаємо персиковий кекс і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Подаємо до столу запашний пиріг, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні