RU  UA

Остання стадія розвалу СРСР: експерт розповів, що чекає на Росію після поразки в Україні

Якщо президент РФ Володимир Путін зазначає поразки у війні – це стане кінцем Російської імперії. Це стане останньою стадією розвалу Радянського Союзу.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів експерт Грузинського центру стратегічного аналізу, політолог Гела Васадзе.

Читайте також: Путін намагається виграти час: експерт висловився про масову загибель росіян в Україні

За його словами, народ Росії давно зрозумів, що йде війна, а не так звана "спецоперація". Ось тільки де російська влада запізнилася - зараз буде дуже важко переконати народ, що це - Велика Вітчизняна війна. Що це війна за виживання Росії, що вона за те, щоб Росія існувала в принципі.

"Але ви знаєте, в чому річ, як би це пізно не було, Путін сьогодні справді трансформував цю війну за виживання Росії як імперії. Тому що поразка у цій війні - це кінець Російської імперії. По суті, ми маємо справу з останньою стадією розвалу Радянського Союзу", - зауважив він.

При цьому невідомо, наскільки громадяни Росії сьогодні готові вмирати за Радянський Союз чи Російську імперію. Якби вони мали вибір жити так, як живе більшість цивілізованих країн світу, то раціонально вони вибрали б останнє.

"Однак телевізор та відсутність такого вибору зробили із Росії те, що ми бачимо, те, що вони зробили сьогодні в Україні. Я раніше думав, що системна криза Росії йтиме на зразок 1991 року. Але немає. Зараз ясно видно, що Росія йде за сценарієм 1917 року і мобілізація зробила просто величезний крок у цей бік. Фактично в Росії з'явиться маса незадоволених озброєних людей, яких кинули на смерть, і які зрозуміють, що замість того, щоб помирати в Україні, краще спробувати вижити в Росії та ще й відірвати собі якийсь шмат влади", - наголосив Гела Васадзе.

Раніше "Апостроф" писав думки політологів про те, чому переговори Росії та України неможливі у найближчій перспективі.