RU  UA

Іранські дрони Arash-2: у чому їхня слабкість і як має діяти Україна

Нові безпілотні літальні апарати Arash-2, які Іран збирається передати Росії, у п'ять разів важчі та потужніші за інші дрони. При цьому мають один серйозний недолік.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів головний редактор видання "Україна по-арабськи" Мохаммад Фараджаллах.

Читайте також: Український пілот збив п'ять "шахідів" та дві ракети: фото та ім'я героя

За його словами, Arash-2 можуть завдати шкоди оборонній лінії Збройних сил України та дати ворогові можливість для наступу.

"Arash-2 це вибухівки у п'ять разів важчі та потужніші і для ЗСУ можуть бути смертельно небезпечні. Дрони потужні, але їхня слабкість у тому, що вони повільні. Араш 2 - це велика важка повільна ракета. 31 жовтня з 55 крилатих ракет із ультразвуковою швидкістю і наш ППО вже впорався на 90%", - зауважив він.

На переконання Мохаммада Фараджаллаха, Україна має вживати жорстких заходів щодо Ірану, змінювати ставлення. При цьому вже розгорається нова криза на Близькому Сході між Іраном та Саудівською Аравією. І для України стали союзниками країни, які потрапляють під агресію Ірану.

"У них є свої дані, технологія та досвід. Потрібно поєднуватися з цими союзниками на Близькому Сході. Санкції вдарили вже з цього виробництва Ірану. Іран цінує технологію, він інвестував у неї 40 років. Для Ірану страшно, коли технологія буде в руках наших союзників. А надто саудитів", - наголосив він.

Раніше ми розповідали, що Росія атакувала дронами-камікадзе Shahed-136 критичну інфраструктуру в Київській області.