RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ продовжується: актуальна карта бойових дій

Збройні Сили України продовжують контрнаступальнії на різних напрямках, попри спроби ворога зупинити його. Водночас російські окупанти атакують на Бахмутському й Авдіївському напрямках, а також готуються до оборони на Херсонщині.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Український контрнаступ триває у напрямку Сватового і Кремінної та в Херсонській області. Ворог продовжує атакувати на Донеччині, на Бахмутському, Авдіївському і Новопалівському напрямках.

Читайте також: Окупанти мають перевагу в артилерії, але є нюанс: яка зараз ситуація на Донбасі

Бойові дії на сході України

Російські окупанти запевняють, що ЗСУ продовжують наступ у районі Сватового і хочуть взяти місто до кінця тижня, оскільки вони вже начебто форсували річку Жеребець поблизу Стельмахівки. Однак ці ж окупанти говорять про відбиття атак Сил оборони України.

Разом з цим тривають бої у напрямку Кремінної, де ЗСУ націлені на поверненні контролю над трасою Кремінна-Сватове. Українські захисники вже деокупували Невське у Сватівському районі.

У Донецькій області російські окупанти атакують на захід від Донецька і в районі Бахмута. Тривають бої на в районі Соледара, Опитного та інших.

Ворог посилює атаки на Вугледарському напрямку з метою захопити Павлівку й Новомихайлівку, а потім оточити ЗСУ у Вугледарі.

Бойові дії на півдні України

Російські окупанти готуються до оборони Херсонщини, формують лінію оборони на східному березі Дніпра, риючи траншеї. Є інформація про такі оборонні лінії ворога:

  • Нова Каховка-Дніпряни-Корсунка - близько 45 км на схід від Херсона;
  • Гола Пристань - 8 км на південний захід від Херсона;
  • південніше Михайлівки - за 45 км на південь від Херсона.

Так звану "адміністрацію" окупантів перенесли в Скадовськ. Також ворог постійно втрачає особовий склад, військову техніку й боєприпаси, зокрема, ЗСУ знищили склади з боєприпасами ворога в Баштанському, Бериславському і Генічеському районах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ на Луганщині визволили 9 населених пунктів.