RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Мобілізація жінок в Україні: що потрібно знати безробітним про військовий облік

Верховна Рада ухвалила в цілому закон №6482, що стосується добровільного порядку взяття жінок на військовий облік. Однак для представниць певних спеціальностей постановка на облік є обов'язковою, навіть якщо вони ніколи не працювали за професією.

Юрист громадської організації "Юридична сотня" Марія Звягінцева дала роз'яснення щодо військового обліку безробітних жінок, пише "Суспільне".

Вона зазначила, що в Україні закон передбачає два варіанти для взяття на військовий облік: наявність професії із переліку обов'язкових чи наявність спеціальної освіти із цього ж переліку.

Юрист пояснила, що нещодавно ухвалений закон про військовий облік жінок за спеціальностями стосується і тих українок, які ніколи не працювали за фахом, але мають відповідну освіту.

Читайте також: Не право, а обов'язок: жінки яких спеціальностей мають стати на військовий облік

"Список, затверджений наказом Міноборони, передбачає два варіанти: або наявність відповідної освітньої спеціальності, або наявність професії. Чогось одного достатньо для того, щоб виник обов'язок постановки на військовий обов'язок. Тому якщо роботи немає або жінка працює як фізична особа-підприємець або домогосподарка з відповідною спеціальністю, яка є у переліку, все одно вона має ставати на облік", - наголосила Марія Звягінцева.

Читайте також матеріал "Апострофа": Нова хвиля мобілізації: як зміниться призов до ЗСУ у листопаді.