RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не варто розраховувати лише на акумулятор: як вибрати PowerBank для ноутбука

Зовнішня зарядка для ноутбука, тобто павербанк, повинен мати більшу ємність у порівнянні з мобільними пристроями і бути більш універсальним.

На що слід звернути увагу під час вибору такого PowerBank – читайте у матеріалі "Апострофа".

На цей момент звичайні павербанки не підходять для ноутбуків, оскільки він є потужнішим пристроєм і не заряджається через порт USB. Для таких випадків було розроблено роз'єм із запасом потужності – USB 3.1 Type-C, розрахований на струм потужністю 100 ват. Проблем з пошуком такого павербанку на профільних майданчиках виникнути не повинно. При цьому обов'язково потрібен кабель для такого роз'єму, і він не завжди входить в комплектацію ноутбука. При покупці кабелю слід перевірити упаковку, звернувши увагу на характеристики, які мають збігатися з павербанком.

Однак не кожен ноутбук підтримує зарядку через Type-C – на пристрої має бути маркування з вилкою для розетки. Якщо ноутбук не підтримує заряджання через USB Type-C, слід придбати перехідник на стандартний роз'єм живлення.

Потужність павербанка повинна дорівнювати або бути вищою за потужність зарядного пристрою ноутбука. Зазвичай ноутбук вимагає вихідну напругу від 12 до 20 вольт, тоді як у мобільних телефонів - всього 5 В. Струм для заряджання ноутбука також повинен бути вищим, ніж для смартфона. Зовнішні акумулятори для заряджання ноутбуків зазвичай мають ємність понад 10000 міліампер*годину. Павербанки з великою ємністю мають більшу ціну та вагу.

Раніше "Апостроф" розповідав про лайфхаки як зберегти заряд телефону якомога довше за відсутності електрики.