RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Відключення вуличного освітлення в Україні: як пішоходу бути помітнішим і не потрапити під машину

Через російські удари по енергосистемі України наша країна живе в режимі жорсткої економії електроенергії, в більшості населених пунктів вуличне освітлення не включають. У цих умовах пішоходам потрібно вжити додаткових заходів для своєї безпеки.

"Апостроф" розповідає, який колір одягу пішохода краще помітний водієві.

Найбільш невідповідним у темний час доби є одяг чорного кольору, тому що пішохід зливається з навколишнім середовищем і його видимість для водія становить лише один метр. Одяг синього кольору збільшує видимість до 17 метрів, а білий колір – до 55. Найкращий вибір – одяг люмінесцентного салатового кольору, у ньому водій бачить пішохода вже на відстані 130 метрів.

Читайте також: Україні допоможуть відновити енергосистему після атак РФ: список 12 країн, з якими вже домовилися

Також рекомендується використовувати в одязі світловідбиваючі елементи. Ще одне гарне рішення - брати із собою ліхтарик і вмикати його, переходячи дорогу, таким чином водій побачить вас здалеку.

Тим, хто на вулиці слухає музику в навушниках, її обов'язково потрібно відключати під час переходу проїжджої частини, максимально концентруючись на ситуації на дорозі.

Раніше "Апостроф" публікував поради заступника голови столичної патрульної поліції Олексія Білошицького, як пішоходу бути максимально помітним для водія.