RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Будете з інтернетом навіть без світла: як самостійно зробити повербанк для роутера

Через масований обстріл російськими окупантами критичної інфраструктури України, в країні були змушені ввести екстрені відключення світла – як наслідок, тисячі людей залишилися без інтернету та з перебоями у роботі.

Як можна самостійно змайструвати повербанк для роутера, аби бути на зв'язку навіть за відключення електроенергії, розповідає "Апостроф" із посиланням на MC.today.

Читайте також: Як впоратися з тривогою та дискомфортом під час відключення світла: поради психоаналітика

Для цього необхідно:

  • автомобільний акумулятор,
  • дроти,
  • затискачі-"крокодили",
  • штекери для роутера.

Спершу, необхідно переконатися, що підібраний акумулятор дає достатню напругу для живлення роутера - 12 вольтів. Моделі, що працюють від адаптерів на 9 вольтів, не підійдуть. Також потрібно, щоб було оптоволоконне з'єднання.

Як робити

У запропонованому прикладі використовувалася зламана електропомпа для авто - з неї для підключення необхідно було зняти затискачі-"крокодили", прикрутити дроти та припаяти штекери.

Далі потрібно перевірити полярність мультиметром, щоб не помилитися з "+" та "-".

Підключення двох пристроїв необхідно, щоб роздавати Wi-Fi з роутера на телефони та ноутбуки. Якщо потрібно підключення лише одного пристрою, наприклад - ноутбука через LAN-кабель, достатньо живити тільки GPON, куди приходить оптоволокно, а від нього вже вивести провід на ноутбук.

Так само можна заряджати смартфон. Для цього знадобиться перехідник з "крокодилами" на прикурювачі та автомобільний зарядний пристрій. Крім того, акумулятор можна використовувати для освітлення.

Раніше ми писали, як правильно користуватися світлом після увімкнення.