RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як освітити кімнату і зробити чай без газу та електрики: ці та інші важливі лайфхаки за відсутності світла

Через російські удари по енергетичній системі України, в країні виникли перебої з електропостачанням, введені графіки погодинних відключень світла. Українцям доводиться вчитися жити в нових реаліях і тут можуть стати у нагоді корисні лайфхаки.

Про них пише Knysna-Plett Herald.

Можна підсилити світло від звичайного ліхтаря за допомогою простого трюку: його потрібно розмістити на пластикову пляшку з водою збоку. При включенні ліхтарика світло переломлюватиметься через воду і світитиме яскравіше.

Освітити житло також можна за допомогою паличок для вечірок, що світяться. Купивши їх у великій кількості, потрібно розкласти їх по кутах приміщення, що не дасть йому поринути у повну пітьму. Крім того, це створить святковий настрій.

Читайте також: Як зарядити телефон без електрики і чого робити не можна: корисні поради

Свічки можуть стати в нагоді не тільки для освітлення, але і для підігріву води для чаю або кави. Для цього потрібно запалити чотири свічки, розставивши їх по квадрату, над ними потрібно закріпити решітку або сталеву пластину, а на неї поставити металевий кухоль або чайник із водою.

Також у разі потреби можна перетворити батарейки класу AAA на батарейки класу AA. Для цього знадобиться алюмінієва фольга. Взявши маленькі батарейки (AAA), їх потрібно вставити у відсік приладу, призначений для батарейок АА і скрутивши невелику кульку з фольги, вставити її в зазор. Важливо розмістити фольгу з боку негативного полюса батареї, а не позитивного. Пристрій працюватиме.

Раніше "Апостроф" публікував поради для українців, як вижити взимку без електрики.