RU  UA

Херсонщину зачищають від українців: що задумали окупанти

Росіяни намагаються перетворити Олешківську громаду Херсонщини на плацдарм для бойових дій. Мешканців громади просять евакуюватися нібито для збереження їхнього життя.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат України V-VII скликань, колишній віце-прем'єр АР Крим Андрій Сенченко.

"Ми розуміємо, що це черговий військовий злочин, фактично зачистка територій від українських громадян. Це примус з використанням психологічного тиску, погроз зброєю. Крім того, присутність українських громадян – завжди ризик для загарбників. Бо громадяни налаштовані проти окупантів та готові допомагати ЗСУ. Крім того, на Херсонщині досить активний партизанський рух, протидія окупантам та колаборантам. Тому вони і намагаються зачистити території від українських громадян. Крім того, це певна можливість грабувати. Людям, змушеним під тиском і залякуванням виїхати зі своїх домівок, важко вберегти своє майно. На російських блокпостах також можуть забирати речі та коштовності. Адже загарбники системно займаються мародерством на тимчасово окупованих територіях України. Це як сарана, адже після сарани на полі нічого не залишається", – розповів Андрій Сенченко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у разі, якщо Росія втратить Херсон - єдиний плацдарм на правому березі, то зможе дуже надовго забути про наступальні операції на правобережну Україну.