RU  UA

​Росія вже не має значення: в Одеській ОВА відзвітували про роботу "зернового коридору"

Незважаючи на заяви РФ про вихід, а потім повернення до "зернової угоди", а також погроз з її боку, відвантаження зерна в український портах продовжується.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів, речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Заяви Росії, чесно кажучи, для нас нічого не означали. Так саме, як і для всього світу, крім намагання Росії грати кволими м'язами. Черга з кораблів була на Босфорі. Зараз цей процес пішов з мертвої точки. Координаційний центр перевіряє ті судна, що йдуть з наших одеських портів. Тепер стосовно технічної перерви у портах. Вона дійсно була, але зараз порти працюють: і Південний, і Чорноморський, і, власне, Одеса. Йде завантаження, йде підготовка для того, щоб сформувати караван. І він піде тим "зерновим коридором", – розповів речник Одеської ОВА.

Братчук зазначив, що мова йдеться, перш за все, про Угоду між Україною, Туреччиною та ООН. Адже всі питання про роль Росії в Угоді зникають, якщо порівняти їх флот з флотом Туреччини, яка дала гарантії безпечного проходження зерновим коридором.

Як повідомляв "Апостроф", Україна не брала жодних нових зобов'язань щодо "зернової угоди", про які заявили у країні-терористці РФ, агрументуючи таким чином відновлення своєї участі в Чорноморській ініціативі.